img_20220224_105829.jpg

 

MEDDIG ÉRVÉNYES A LEJÁRT MŰSZAKI? MIÉRT NE KÉSLEKEDJEN?

 

muszaki_vizsga.jpg

2022. január 1-től hatályát veszti az az okmányokról és ügyintézésről szóló korábbi kormányrendelet, mely szerint a veszélyhelyzet ideje alatt, lejáró okmányok és műszaki vizsgák a veszélyhelyzet lejárta után még 60 napig érvényesek maradnak.

Az új döntés értelmében 2022. június 30-ig tart az a türelmi idő, ameddig mindenkinek meg kell hosszabbíttatnia a lejárt okmányait vagy műszaki vizsgáját.

Ennek értelmében a 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró, forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki is 2022. június 30-ig érvényes, addig van még idő ezek pótlására.

 

 

Műszaki vizsgához előzetes időpont egyeztetés szükséges!

Kérjen időpontot MOST!

+36 96 263 838

 

ONLINE SZERVIZBEJELENTKEZÉS

img_20220224_110312.jpg

Bár sokan éltek a moratórium adta lehetőséggel, természetesen számos előnye van annak, ha valaki nem várta/várja ki a műszaki vizsgák türelmi idejének végét.

  1. Biztonság! A kormány által egészségügyi megfontolásból meghozott rendelkezés magában rejt egy másik fajta kockázatot. A lejárt műszakis autó könnyen lehet, hogy balesetveszélyes állapotban közlekedik az utakon. A kikopott féktárcsáktól kezdve az elromlott fényszórókon át sorolni lehetne a veszélyes hiányosságokat. Jobb nem kockáztatni!

  2. Sok probléma szervizelése az idő előrehaladtával egyre költségesebbé válik, legjobb példa erre talán a karosszéria rozsdásodása A nehezebben észrevehető hibákra pedig ez hatványozottan igaz.

  3. Nincs gond az időpontfoglalással!  Június közepén várhatóan sok ezren kapnak majd észbe, hogy el kell vinniük autójukat műszakiztatni – a szervizek átmeneti túlterheltsége miatt, sokak kellemetlen helyzetbe kerülhetnek. A balesetveszélyen túl pedig az esetleges büntetésnek sem örülne túlzottan az ember.

 

Előzetes műszaki átvizsgálásra kérjen időpontot MOST!

+36 96 263 838

ONLINE SZERVIZBEJELENTKEZÉS

 

 

Ha eddig nem tette volna meg, érdemes végig gondolnia, mikor tudná levizsgáztatni autóját, mert júniusban valószínűleg jelentősen meg fog nőni a szervizek leterheltsége. Emellett nemcsak az autója fogja meghálálni a gondoskodást, hanem saját és mások biztonságáért is tesz ezzel.

 

A műszaki vizsga menete…

  • Bejelentkezés, időpontfoglalás: Ahogy már említettük, júniusban várhatóan sok megkeresésünk lesz – ha biztosra akar menni, foglaljon már most időpontot!

  • Éljen az előzetes műszaki átvizsgálás lehetőségével! Ha Ön kéri, a műszaki vizsgáztatást megelőzően átvizsgáljuk autóját annak érdekében, hogy az minden tekintetben megfeleljen a hatósági előírásoknak, és egy figyelmen kívül hagyott hiba miatt ne kelljen újra a zsebébe nyúlnia.

  • Esetleges felmerülő javítások: a gépkocsi műszaki vizsgára történő felkészítését is ránk bízhatja, ez esetben egyedi kedvezményekre is számíthat.

  • Műszaki vizsga: a műszaki vizsga maga, a szükséges papírmunkával együtt kb. 1 órát vesz igénybe. Vizsgadíjakról érdeklődjön kollégáinknál.

  • Egy jó tanács: Ha az időszakos műszaki felülvizsgálatot a forgalmi engedély műszaki érvényességi idejének lejárta előtt legfeljebb 30 napon belül végezzük, akkor a forgalmi engedély hatályának megállapításánál az új érvényességet nem a vizsgálat napjától, hanem a forgalmi engedély időbeli hatályának lejárta napjától kell számítani. Érdemes a vizsga lejárat előtt 2-4 héttel bejelentkezni, így kellő idő áll rendelkezésre a jármű felkészítésére is.

img_20220224_103932.jpg

 

BÍZD CSAK RÁNK!  ÍGY ELSŐRE SIKERÜL!

Éljen az előzetes műszaki átvizsgálás lehetőségével!

Kérdése van? Hívjon minket! 

+36 96 263 838

ONLINE SZERVIZBEJELENTKEZÉS

 

 

Márkáink